"Mikro szélturbina gyártása a NET'96 Kft.-nél" GINOP-1.2.1-16-2017-00300


"MIKRO SZÉLTURBINA GYÁRTSA A NET'96 KFT.-NÉL"

A projekt alapadatai:

  • Projekt azonosító: GINOP-1.2.1-16-2017-00300
  • Igényelt támogatás: 71 768 781 Ft
  • Támogatás mértéke: 50%
  • A projekt költségvetése: 143 537 562 Ft
  • Projekt tényleges befejezése: 2018.12.31

A projekt bemutatása:

Vállalkozásunk, a 100% magyar tulajdonban lévő NET'96 Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. 1996-ban alakult Pécsett. Több éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk a számítógépek, szoftver rendszerek, számítástechnikai hálózatok, perifériák üzemeltetése, és azok szervizelése terén, valamint az elmúlt években a megújuló energiaforrásokhoz kapcsolódó monitoring és tervező rendszerek fejlesztése terén. Jelen projekt keretében TEÁOR'08 2811 Motor, turbina gyártása tevékenységi körünket kívánjuk fejleszteni. Jelen projekt célja egy olyan városi mikro szélturbina gyártása, mely lakossági felhasználásra is alkalmas, a napelemes rendszerekhez hasonlóan tetőre szerelhető, esztétikus kialakításának köszönhetően a tető szerkezetéhez simul, nem rontja az épület látványát.

A projekt keretében beszerzésre kerülő gépek a szélturbinához szükséges alkatrészek megmunkálásához szükségesek. Az INTEC Vízvágó központ a műanyag, kompozit és fém alkatrészek pontos méretvágására alkalmas. A projekt keretében beszerzésre kerülő Vibrációs hegesztő gép révén a Vízvágó központtal méretre vágott műanyag alkatrészek hegesztését tudjuk megvalósítani, ezáltal létrehozva a szélturbina "forgó" részét. Mivel a hegesztés során kiemelten fontos a pontos illesztés, ezért CNC vezérelt gép beszerzése indokolt. Az oszlopos forgódaruk a nagyobb súlyok megmozgatásához szükséges.

A projekt keretében egy új gyártócsarnokot kívánunk megépíteni a gyártás biztosításához, a beszerzésre kerülő gépek elhelyezéséhez. Az újonnan épülő épület a már meglévő csarnokunkkal lesz összekötve. A gyártócsarnok mérete 300,65 m2, melynek jelentős része (280,43 m2) egy egylégterű gyártótér, így teljes mértékben gyártási kapacitásunk bővítéséhez kapcsolódik. Az AVANT 528 targonca a gyártás során felhasznált anyagok, készletek és a végtermék mozgatásához szükséges.

Jelen projekt keretében beszerzésre kerül továbbá egy vállalat-és gyártásirányítási szoftver. A szoftver vállalatirányítási funkciót is ellát a következő moduljai révén: vezetőtámogató modul, minőségirányítási modul, nyomon-követési modul, kiszállítási, számlafeladási modul, készletkezelési modul, kereskedelmi modul, beszerzési modul, törzsadat modul. A szoftver révén a gyártás teljes folyamata követhető, tervezhető, irányítható. A szoftver ezen felül rendelkezik egy korszerű gyártásirányítási modullal is.

A projekt megvalósulásának helyszíne:

7673 Kővágószőlős, hrsz.: 0102/1.

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:

Nemzetgazdasági Minisztérium

Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu
Infovonal: 06 40 200-617
Honlap: www.palyazat.gov.hu