Az energiatároló eszközök működésének összehangolása új információtechnológiai rendszer kiépítésével lakossági és vállalati felhasználók számára

GOP-1.3.1-11/C-2012-0369


NET' 96 Kft. 24.9 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv "Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére" című pályázatán. A projekt során 38.4 millió forint értékben energiatároló eszközök működésének összehangolása valósult meg új információtechnológiai rendszer kiépítésével lakossági és vállalati felhasználók számára.projekt eredményeképpen egy új terméket hoztak létre, egy úgynevezett "sziget-rendszert", mely külső energiaszolgáltatók bevonása nélkül is képes fenntartani, és működtetni egy modern felszereltséggel ellátott épületet.

A NET'96 Kft 1996 óta folyamatosan működő vállalkozás, fő tevékenysége számítástechnikai eszközök kiskereskedelme, szervízelés, javítás, karbantartás, rendszergazdai feladatok ellátása, és gyengeáramú hálózatok kiépítése.A pályázat keretében a cég egy olyan új piacképes információtechnológiai rendszert fejlesztett ki, amely együttesen képes optimalizálni a megújuló energiatermelő rendszerek által előállított energia tárolását és felhasználását, azaz a lehető legkisebb energiaveszteséggel biztosít átjárást a termelés, a tárolás és a felhasználás között. A projekt során széles spektrumú eszközbeszerzésre került sor. Az innováció sikeres kimeneteléhez elengedhetetlen volt a tesztrendszer kialakítása érdekében történő energiatermelő, energiafogyasztó, és energiatároló berendezésére kiterjedő eszközbeszerzés. Így a fejlesztés eredményeképpen teljes képet tud mutatni a vállalkozás egy komplex, modern energiaoptimalizált rendszer használatáról.

Projekt leírás:

Projektünk célja egy energiaoptimalizációs fejlesztés a korszerű technika alkalmazása, a környezettudatos gondolkodás szellemében. Új piacképes információtechnológiai rendszer fejlesztése, amely együttesen képes optimalizálni a megújuló energiatermelő rendszerek által előállíto

tt energia tárolását és felhasználását, azaz a lehető legkisebb energiaveszteséggel átjárást biztosítani a termelés, a tárolás, valamint a fogyasztás között.

Olyan átgondolt energetikai rendszer kialakítására törekszünk, mely az adott körülmények között a lehető legnagyobb energia megtakarítás elérésére képes a megtermelt megújuló hő-és villamos energia tárolásának és felhasználásnak szabályozásával.

A beruházás megvalósításától vállalkozásunk szolgáltatásainak bővülését, a cég versenyképességének növekedését várjuk.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 24 999 910 Ft

www.nfu.hu www.magzrt.hu

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ ZRT. 1139 Budapest Váci u. 83.